14

Ocak
Mustafa Aztopal: Takımımız kendi modelini oluşturacak

Takımımızın Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Antalya’da sürdürdüğümüz ikinci devre hazırlık kampını değerlendirerek, Yılport Samsunspor’un futbolda ve altyapıda kendi modelini oluşturacağını söyledi.
Takımımızın kaldığı otelde yapılan ‘Bire1’ programında Takımımızın Medya Direktörü Murat Sandıkçı’nın sorularını cevaplayan Genel Menajer Mustafa Aztopal, Antalya’da keyifli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Mustafa Aztopal, “Güzel bir hazırlık kampı geçiyor. Hazırlık maçlarında takımımız skordan ziyade oynanan oyundan çok mutlu olduk. Hazırlık maçlarında bütün oyuncularımızın çok istekli ve hırslı olduklarını gördük. İdmanlarda da oyuncu grubumuz büyük bir şevk ve keyifle çalışıyorlar. Şuana kadar çok keyifli bir kamp geçirdiğimizi düşünüyorum” dedi.
Samsunspor ile 6 yaşında tanıştığını belirten Mustafa Aztopal, “Ben vakti zamanında Almanya’ya gitmiş bir ailenin çocuğuyum. 1984 yılında Samsun’a kesin dönüş yaptığımızda ben 6 yaşındaydım ve o yaşımda Samsunspor ile tanıştım. Beni rahmetli dayım Hüseyin Kocaoğlu Samsunsporlu yaptı. Onun omuzlarında kale arkasından maç izlerdim. O zamanlar Samsunspor’un çok iyi olduğu dönemlerdi. O dönemlerde koltuklar yoktu ama seyirci kapasitesi 27-28 bine ulaşıyordu. O günden beri artan bir Samsunspor sevgisiyle yoğrulduk. Dolayısıyla futbol sektöründe, 9 senelik hakemlik kariyerini bir tarafa bırakarak, profesyonel futbol kariyerimde 8’inci yılımdayım. Tüm bu bilgi birikimimle gönül verdiğimiz kulübe gelip hizmet etmek bende çok büyük heyecan uyandırıyor” diye konuştu.
YILPORT SAMSUNSPOR’UN VİZYONU İSMAİL UYANIK İLE BİRLİKTE ARTTI
Yılport Samsunspor’un çok önemli bir kurumsallaşma adımı attığını ifade eden Mustafa Aztopal, “Başta başkanımız İsmail Uyanık ve Yıldırım Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ile birlikte çok büyük hedeflere atılmış adımlar var. Böyle bir vizyondan başarıdan başka bir şeyin çıkma şansı yok. Başarılı olmak zorundayız. Bu başarı için tüm vizyon fazlasıyla Yılport Samsunspor’da var. Bu vizyon uzun zaman önce de vardı. Başkan İsmail Uyanık’ın başkan olduğu dönemlerde kısıtlı imkanlarla Samsunspor hem bulunduğu lige çok önemli başarılar elde etti hem de bünyesinde o dönem star diyebileceğimiz yıldızlar yetiştirdi. Şimdi çalışma imkanı bulduğumuz Serkan Aykut, Celil Sağır, Ercan Koloğlu, Cenk İşler. Bu değerler o dönem kısıtlı imkanların olduğu dönemdi. Fakat bunlar İsmail Uyanık vizyonu sayesinde ortaya çıkmıştı. Şimdi o vizyon yıllar itibariyle daha da gelişti. Başkanımız şu anda başımızda ve daha iyi imkanlarla Yılport Samsunspor yönetiliyor. Dolayısıyla o vizyon daha da genişledi. Büyük başarı elde eden takımımız bu imkanlarla çok daha büyük başarılar elde edecektir. Bende tüm bilgi, birikimimle ve enerjimiz ile bu başarılara katkı sunmak için geldim. Benim hem Avrupa hem de yurt içindeki görevlerim devam edecek. Burada gelecek seneye hazırlık anlamında mutlaka çalışmalarımız olacak. Benim de bununla ilgili uzun süredir yaptığım çalışmalar var. Başkanımız ile fikirlerimizin örtüşmesi doğrultusunda hareket edeceğiz. Tüm planlarımızı bir sonraki sezona yükselecekmişiz gibi yapıyoruz. Onun için önümüzdeki aylar bizim için çok kıymetli. Benim Avrupa ziyaretlerim olacak” şeklinde konuştu.
Türkiye’deki tüm kulüplerin yaklaşık olarak 9.5 milyar TL borcunun olduğunu ifade eden Mustafa Aztopal, “Türk futbolunda şu anda tüm kulüplerin yaklaşık 9.5 milyar TL gibi bir borcu var. Bu borcun 8.2 milyarı 4 büyük takımlara ait. Bunlar çok ciddi bir rakam. Kulüpler her zaman kazandığından fazlasını harcamış ve artık bu mızrak çuvala sığmamış, o çuval delinmiş bir şekilde. Bunun bir şekilde önleminin alınması gerekiyor. Tüm bu oluşan finansal krizlerin esas sebebi Türkiye’de kulüplerin sahiplik müessesesine geçmemiş olmasından kaynaklanıyor. Yani siz seçimler üzerinden yönetime geliyorsunuz, o kulübü borçlandırıyorsunuz ve kişisel olarak hiçbir sorumluluğa sahip değilsiniz. Yani transferler yapıyorsunuz, bir takım harcamalar yapıyorsunuz, kazanacağınızdan fazla harcamalar yapıyorsunuz, ileriye dönük bir takım ödeme taahhütlerinde bulunuyorsunuz fakat bunları gerçekleştirme zamanı gelince seçime girmeyip tabiri caize ortadan kayboluyorsunuz. Sizin yerinize gelen diğer yöneticiler de o günü kurtarmak adına aynı metoda başvuruyor. Bu borç da giderek büyüyor. Ben Kasımpaşa A.Ş.’de çalışırken Kulüpler Birliği toplantılarına katılıyordum. 15 yıldır hayata geçirilemeyen bir Spor Kulüpleri Yasası var. Oradaki çok önemli maddelerden bir tanesi ‘yüzde 51’i dernek olmalı’ diyen ve halen kalıplaşmayan maddeler vardı. Siz buna bu madde üzerinden giderseniz, sahiplik müessesesini tam olarak getirmezseniz bu kötü gidişatı hiçbir şekilde engelleyemezsiniz. Şirketleşmeye Türkiye’de çok az sayıda kulüp geçmiş durumda. Yılport Samsunspor ise bunu çok iyi bir şekilde yapıyor ve borçlarını yavaş yavaş minimum seviyelere indiriyor” ifadelerini kullandı.
TAKIMIMIZ KENDİ MODELİNİ ORTAYA ÇIKARACAK
Yılport Samsunspor’un altyapıda kendi modelini oluşturacağını belirten Mustafa Aztopal, “Samsunspor kısıtlı imkanların olduğu dönemlerde çok değerli futbolcular yetiştirdi. Şimdi de takımımızın yeni tesisleşmeleriyle birlikte çok önemli hamleleri olacak. 1.5 ay önce Genk kulübü yetkilileri Samsun’a geldi. Başkanımız ve çeşitli yöneticilerle görüştü. Genk, önemli bir modeldir ama tek model değildir. Örneğin bugün Genk takımının 25 kişilik A takımı kadrosunda mutlaka kendi prensipleri doğrultusunda olan 10 tane altyapıdan yetişmiş oyuncu var. Bizim için örnek alabileceğimiz model olabilir. Ama mutlaka Samsunspor kendi modelini ortaya çıkaracaktır. Biz çeşitli modellerle bir takım işbirliği yapabiliriz, değerlendirebiliriz. Onlardan mutlaka fayda da sağlarız fakat Yılport Samsunspor kendi modelini oluşturacaktır. Takımımızın önümüzdeki 4-5 sene içerisinde tesisleşmeden itibaren oyuncu kadrosunun çok önemli bir kısmını akademiden yetiştirdiği oyunculardan oluşturma hedefi vardır. Bu hedefte asla bir sapma olmayacaktır. Yılport Samsunspor için akademi ve altyapı çok önemli ve biz bunu 4-5 senelik dönem içerisinde net bir şekilde gerçekleştireceğimizi biliyoruz” diye konuştu.
Yılport Samsunspor’un ikinci yarıda hedefe ulaşacağını ifade eden Mustafa Aztopal, “Güçlenen kadromuzla ligin ikinci yarısında biz hedefe ulaşacağız. Her maça final olarak bakıp, bu işi olumlu şekilde bitireceğiz. Onun için başka bir şey düşünmüyoruz. Taraftarımız ile birlikte her maçta bu senenin seyirci rekorunu kırmak istiyoruz. Artık 20 bin sayılarının üstlerini görmek istiyoruz. Taraftarımızın bize inandığını biliyorum. Onların heyecanını görebiliyorum. Dolayısıyla bu heyecanı bizimle canlı paylaşmasını ve artık stadımızda taraftarlarımızı daha fazla sayıda görmek istiyoruz. Taraftarımızın bu çağrıya kulak vereceğine inanıyorum. Onlardan beklentilerimiz, bizi sonuna kadar desteklemeleridir” dedi.

HABERLER