07

Mart
AZTOPAL VE DARENDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Samsun Maarif Koleji ve Samsun Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine Takımımızın Genel Menajeri Mustafa Aztopal ve Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Darende katıldı. Samsun Anadolu Lisesi’nden mezun olan Genel Menajeri Mustafa Aztopal ve Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Darende, etkinlikte öğrencilerle söyleşi yaptı.

Samsun Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ender Aygün ve Samsun Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Nevzat Demirer’in açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Takımımızın Genel Menajeri Mustafa Aztopal ve Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Darende iş kariyerleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Genel Menajer Mustafa Aztopal, “Yıllarca taraftarlığını yaptığınız, sabah 6’da 7’de kulüplere gelip bilet almaya çalıştığınız kulübün şu anda yöneticisi pozisyonundasınız. Ben bugünleri hayal ediyordum ve hayallerime kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

Uzun yıllar Azerbaycan ve Hollanda’daki futbol takımlarında yer aldım. Uzun yıllardın İsmail Uyanık ile de Samsunspor için fikir alışverişlerinde bulunuyorduk. Çünkü Samsunspor için en önemli şey İsmail Uyanık’ın liderliği ve onun iradesidir. O ne zaman ki ‘ben varım, göreve geliyorum’ dedi, Tarık Darende gibi onunla yıllarca çalışmış insanlar bir araya geldi. Başkan İsmail Uyanık geri geldi, bana da ‘Mustafa artık gelme zamanın, Samsunspor’u beraber yönetme zamanı geldi’ dedi bende Ocak ayından itibaren Samsunspor’a Genel Menajer olarak geldim. Ben hayatımın kulübüne geldim. Avrupa’da ve dünyada çok bağlantılarım var. Samsunspor için bu bağlantılarımızın hepsini kullanacağız. Çünkü Samsunspor, Samsun’un en büyük markasıdır. Samsunspor bu ligden ve sonraki ligden çok kısa bir sürede kurtulup, asıl yeri olan Süper Lige geri dönecektir. Avrupa’da tanınan bir kulüp olacaktır. Avrupa macerası 4-5 sene sonra herkesin görebileceği bir düzeye gelecektir. Samsunspor bugün altyapıda akademiler için çok önemli hamleler yapıyor. Yaklaşık 10-15 antrenman sahası şu anki tesislerin 2 kilometre ilerisindeki dolgu alanına yapılacak. Orada Samsunspor, yetenekli Türk çocuklarını orada toplayacak ve bir marka haline getirecek. Buradaki bütün herkes, çok kısa zaman içerisinde göreceksiniz ki Samsunspor hem kendi Süper Liginde hem de Avrupa’da bir marka haline gelecek” diye konuştu.

Ardından konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Darende, “Hiç şüpheniz olmasın Samsunspor, en kısa zamanda Avrupa’nın en güçlü kulübü olacak. İsmail Uyanık’ın olduğu yerde daima başarı vardır. Bizim daha önce yönettiğimiz dönemlerde takım Süper Ligdeydi. Şimdi tekrar göreve geldik. Çok yakın bir zamanda bütün herkes Samsunspor’dan bahsedecek” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Genel Menajer Mustafa Aztopal ve Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Darende, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

HABERLER