03

Mayıs
HEDEF YETENEKLİ ÇOCUKLARI KEŞFETMEK

Yılport Samsunspor Futbol Okulu 14 Yaş Altı Teknik Koordinatörü Polat Canpolat, yaklaşık 800’ün üzerinde çocuğun eğitim gördüğünü ve hedeflerinin yetenekli çocukları keşfedip yukarılara doğru çıkartmak olduğunu belirtti.

Okulların kapanmasıyla birlikte 2013 doğumlu çocukları da futbol okuluna almaya başlayacaklarını belirten Yılport Samsunspor Futbol Okulu 14 Yaş Altı Teknik Koordinatörü Polat Canpolat, “Bu yaz itibariyle 2013 doğumlu çocukları da futbol okulumuza almaya başlayacağız. En büyük yaş grubumuz da 2005. 2012-2005 arası toplam 7 yaş grubuna hitap ediyoruz. Buradaki önceliğimiz oyuncuların yeteneklerini keşfedip, bize gelen oyuncu grubu ve sporcu üzerinden potansiyel olanları, gelecekte eğitim verebileceklerimizi tespit edip yukarıya doğru çıkartmak. Bunlar içerisinden sadece futbolcu olacakları değil, aynı zamanda Samsunspor gönüllüsü, formasını, yeleğini giymek isteyen sporcu çocuklarımız var. Bunları da kendimizden soyutlamadan yarışmacı gruplara katmak istiyoruz. Bunu yaparken de öncelikli olarak birey temelli bir program çiziyoruz. Kişisel gelişimi açısından da bir bakış açısı oluşturmaya çalışıyoruz. Onun içinde çoklu gelişimi hakim kılmayı hedefliyoruz. Futbol okulumuzda  800’e yakın bir kayıt var. Kış olduğu zaman çocukları anne-baba koruma isteği ile ‘okuldan geri kalmasınlar, üşümesinler’ diye getirmeyebiliyorlar. Kış boyu genelde 400-500 çocuğumuz devamlı futbol okuluna geliyor. Burada gelişim dönemlerini göz önünde bulunduruyoruz. Yani çocuklar algısal olarak, sosyal gelişimi açısından, psikoloji gelişimi açısından nerelerdeler. Beklentilerimizi bu çerçevede tutup, dolayısıyla çıkacak ölçüleri de rasyonel değerlere bağlayıp, elimizdeki verileri onların gelişimsel özellikleriyle paralel götürmeye çalışıyoruz. Bu bizim işimize nasıl yarıyor. O da konuşma, yaklaşma, beklentileri doğru şekilde orantılı bir biçimde almaya çalışma. Çünkü sonuçta çocuklar da bir özgüven kaybına neden olabiliriz, sosyal ilişkilerinde zedelenmeye neden olabiliriz” dedi.

Yaz aylarında yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgi veren Polat Canpolat, “Biz göreve Ağustos-Eylül 2018 aylarıydı. Futbol okullarındaki en öncelikli olay sosyal hayata dahil olma, kişilik kazanımı ve bunlarla birlikte futbolcuların tespit edilmesi. Geldiğimizde önce çocuklarımızın hangi eğitim modeliyle eğitim aldıklarını, saha pratiklerini, diğer iletişim pratiklerini göz önünde bulundurduk. Eksik olarak gördüğümüz noktalardan bir tanesi de buyduk. Kendilerine nefes alabilecekleri bir ortam oluşturmak istedik. Bunu da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir turnuva düzenledik. Samsunspor’un ev sahipliğinde çeşitli kulüplerimizi buraya davet ettik. Yaptığımız bu turnuvada oyuncularımızın nereden nereye geldiğini görmemiz açısından önemliydi. Nisan – Mayıs 2019 ayı içerisinde de bir turnuva yapmak istedik. Fakat şu anda mümkün olmadı. Kadıköyspor ile Azerbaycan’dan gelen bir grupla organizasyon düzenledik. Kışın kapanmasına yazın açılmasına yönelik futbol okulumuzda 1 haftalık bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bunu da ‘Kışı kapatıyoruz, yazı açıyoruz’ şenliği adı altında yapacağız. Bu tür turnuvaları ve organizasyonları önümüzdeki senelere yayıp, biraz daha işlevsellik kazandırarak Yılport Samsunspor’a hizmet edecek bir pozisyona getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

PUAN DURUMU
ANTRENMAN VE MAÇ TAKVİMİ

HABERLER

SPONSORLARIMIZ

YILPORT HOLDİNG HUMMEL MEDİCAL PARK Liv Hospital SOCIOS SÜRAT KARGO D'S DAMAT OLD SPICE GILLETTE HEAD&SHOULDERS ORAL-B American Life OTAT Akdağ TÜRKİYE İŞ BANKASI Uğur Okulları