03

Mayıs
BAŞKAN UYANIK : FUTBOLCULARIMA GÜVENİM TAM

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Haberaks TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Moderatörlüğünü Yılport Samsunspor Medya Direktörü Murat Sandıkçı’nın yaptığı ‘Futbol 55 Özel’ programına katılan başkanımız İsmail Uyanık, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Samsun Şube Başkanı Avni Demir, Haber Gazetesi Spor Müdürü Selçuk Kaya, Gerçek Gazetesi Spor Müdürü Mustafa Ataseven, Spor 55 Programı Yorumcusu Ender Gür ve Hedef Halk Gazetesi Spor Muhabiri Alper Cabbar’ın sorularını cevapladı.
TFF 2’nci Ligi Sakaryaspor maçı ile tamamlayacaklarını belirten İsmail Uyanık, “Sakarya’da çok iyi ağırlandık. İki iddialı futbol şehrinin takımları tek bir problem olmadan Türkiye’ye bir şov yaptılar. 30 binin üzerinde taraftar statta yerini aldı. Bizim de en az bin 500 – 2 bin taraftarımız yerini almıştı. Burada tek bir problem olmadan güzel bir maç oynandı. Fakat maçı kazanamadık. Özellikle birinci penaltıyı unutmamız mümkün değil. İkinci penaltı da kendi defans oyuncumuzun hatasıyla bizim attığımız 2 gole karşı onlarda cevap verdiler” dedi.
SON NEFESE KADAR YARIŞI SÜRDÜRECEĞİZ
Bugün gelinen noktada Play-Off oynamak zorunda kaldıklarını ifade eden İsmail Uyanık, “Hiç düşünmek istemediğimiz, hiç zikretmediğimiz Play-Off’a kaldık. Şimdi Play-Off öncesi morallerimizi düzeltip, burayı çok önemli ve keyifli bir beyaz sayfa açarak yeniden başarıyı kazanacağımız bir turnuva gözüyle bakıyoruz. Sanki elemeleri oynamışız, Avrupa şampiyonasına gitmeye hak kazanmış psikolojisiyle yanaşıyoruz. Biz sahnenin önündekiler, yarışanlar, futbolcularımız, hocalarımız, idareciler, başkanlar, yöneticiler, son nefesimize kadar, son dakikaya kadar bu yarışı sürdürmek adına büyük bir turnuvaya hazırlanıyoruz. Futbolcularımızı, savaşçılarımızı, formayı teslim ettiğimiz, namusumuzu teslim ettiğimiz futbolcularımızı tekrar motive edip onların sırtını sıvazlayıp, dualarımız ile birlikte onları sadece ve sadece mücadele etmeleri ve bizim şehrimizi iyi temsil ederek bütün bu mücadelenin sonucunda da seyirciyi coşkulu hale getirecek performansı göstermeleri adına Play-Off öncesi son hazırlıklarımızı yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı.
FUTBOLCULARIMDAN  ÖLÜMÜNE MÜCADELE ETMELERİNİ İSTİYORUM
Futbolculardan tek bir beklentileri olduğunu dile getiren Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, “O da sporcularımızı sahaya çıkıp mücadele etmeleri, ölümüne mücadele etmeleri. Mücadele ettikleri zaman futbolcu kaliteleri zaten onların sonuç almalarına yeterli olacaktır. Onlar mücadele ettikleri zaman, onları sevenler, Samsunspor sevdalıları maçı sahurda da oynasak, iftarda da oynasak, gündüz vakti de oynasak zaten tribünlerdeki yerlerini koşa koşa alacaklardır. Sezonun özeti budur. Buraya çıkmamdaki en büyük amaç, oyuncularımı bu turnuvaya motive etmek, yeni bir beyaz sayfa açarak bütün sevgi ve saygı ile Samsun halkının son nefesine kadar son şansı kullanmak adına onların yanında olduğunu göstermek ve bu inançtaki insanları futbolcularımızın yanında olmak için stada davet etmektir” dedi.
Play-Off’larda peşpeşe sıkı maçların oynanacağını, sakatlıkların, cezaların olma ihtimalinin olduğu bu 5 maçlık sıkıştırılmış sezonda, geniş kadrolarını avantaja çevirebilme umudunda olduklarını söyleyen İsmail Uyanık, şöyle konuştu:
İnşallah bu geniş kadromuz bir avantaja çevrilir. Biz coşkuyla hazırlanmak durumundayız. Son dakikada şampiyonluğu hedefleyip Play-Off’a kaldığımız için tabi ki bir moral bozukluğu olabilir ama bu moral bozukluğu ile Play-Off’lara girersek kazanamayız. Yani Play-Off’ları son dakikada kazanmış ve bunu coşkuyla kutlamış bir takım psikolojisine dönüştürebilirsek burada daha avantajlı oluruz. Samsunspor sezon başından beri 5-6 branşta önemli şekilde mesafe alıyor. Tek eksiğimiz bunu sportif başarı ile taçlandırmamız oldu. İnşallah bunu da bu 1 aylık maratonda göreceğiz.”
FUTBOLCULARIMA GÜVENİM TAM
Play-Off maçlarında futbolculara güveninin tam olduğunu ifade eden İsmail Uyanık, “Play-Off maçlarında başarılı olmak için elimizden geleni yapacağımıza inanıyorum. Fakat benim güvenimin olması, olmaması belirleyici değil. Burada sahaya çıkacak olan bizi temsil edecek olan oyuncularımız, ona taktik verecek olan hocamızın performansları bunu belirleyecek. Bitmemiş olan maratonun sonunda ben futbolcularımıza naçizane ‘nasıl bir destek verebilirim, onlara nasıl bir moral verebilirim. Onları nasıl bir aile reisi olarak kucaklayıp, sırtlarını sıvazlayabilirim’ ben bunun peşindeyim. Her Samsunsporlu gibi ben vazifeliyim. Samsunspor’u desteklemekle vazifeliyim ve bunu sonuna kadar yapmakla mecburiyetindeyim. 15 senelik futbolculuk yönetimimde hiçbir zaman futbolcuyu tartışmadım. Futbolcuyla sert konuşmalarım vardır. Her zamanda olabilir. Bu bugün de olabilir, dün de olabilir. Bunlar aile içerisinde kalır. Futbolcularımıza güvenim tam. Onları bizi temsil edecekler. Ben ‘futbolculara güvenim tam’ diyerek moral verebiliyorsam onu derim.  Omuzlarımda taşıyarak moral verebiliyorsam omuzlarımda taşırım. Kucaklayarak bir faydam olacaksa kucaklayarak bunu yapabilirim. Allah nasip ederse bu zaferde ben de bir pay sahibi olurum. Daha sonra ‘ne oldu, nasıl oldu’ bunları muhasebesini yapacağız” diye konuştu.
FUTBOLCULAR BİZİM YÜZ AKIMIZ VE FORMAMIZI TERLETEN CENGAVERLERİMİZ
Futbolcularına  yüzde 100 inandığını kaydeden İsmail Uyanık, “Neden buraya geldiğimiz konusunda kendi eksikliklerimizi görmekle beraber hiç kimsenin zikretmediği nedense unutulan veya hiç konuşmak istenmeyen çok kasıtlı olduğunu düşündüğüm hakem hatalarından kaybedilen minimum 10 puanlık bir olayı biz konuşmuyoruz. Bizim grubumuzda başkalarına böyle hakem hataları olmadı. Bunları da göz önüne alarak futbolcularımıza son 5 maçlık periyotta inancım ve desteğim de tamdır. Onlar, bizim yüz akımız ve formamızı terleten cengaverlerimizdir. Oyuncularımız sosyal medyayı takip ediyorlar. Sosyal medyanın çok gerçekçi bir arena olmadığını düşünüyorum ve futbolculara da bunu söylüyorum. Benim söylemem bu insanları sosyal medyadan kopuk davranmalarını sağlamıyor. Dolayısıyla bundan etkileniyorlar. Kendilerinde bir moral bozukluğu var. Bu moral bozukluğunu atmamız lazım. Hafızalara kazınacak bir Play-Off oynayacağız. Bu maçlar TRT’den yayınlanacak. Bu taraftarlar için bir fırsat. Ne kadar süper lige yakışan bir taraftar olduğunu göstermek için yapacağı atmosfer ve koreografi ile vereceği destekle gösterecektir” şeklinde konuştu.
Takımın bütçesinin konuşulmasını da değerlendiren İsmail Uyanık, “Samsunspor’un ne harcadığından size ne. Sizden mi para alıyoruz. AVM’lerdeki yardım sandıklarından gelen paralarla mı yönetiyoruz. Spor Bakanlığından gelen paralarla mı yönetiyoruz. Samsunspor bu sene bütün futbolcularına ödeyeceği para 15 milyon TL’dir. 4.5 milyon TL bonservis ödemişiz, 15 Milyon TL’de sezon sonuna kadar futbolculara ödeyeceğimiz para. Bunların da çok büyük bölümü ödendi. Şimdi duyuyorum birileri konuşuyor. Yok ‘Samsunspor 40 milyon TL’ye takım kurdu’ diye. Önce lafa bakacağım laf mı diye, sonra da söyleyene bakacağım. Bunlar boş işler. Herkes kendi işine baksın. Samsunspor bu sene şu ana kadar 3.2 milyon TL prim ödedi” ifadelerini kullandı.
TARAFTARA SESLENDİ : MAÇI BERABER YAŞAYALIM
Play Off’ları şölene çevirmek istediklerini belirten Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, “Samsunspor yola çıktı. Kimse artık Samsunspor’un gelecek güzel günlerinin önünde duramaz. Mümkünse Samsunspor fazla vakit geçmeden bu bataklıklardan, bu kötü yollardan çıkmalı. Biz bunun derdindeyiz. Samsunspor bu sene şampiyon olamaz ise seneye olur. Geçmiş senelerdeki bazı yönetimler bu takımı şampiyon yaptı ama bir sezon sonra da paraşütsüz indi. Önemli olan orada kalabilmek, sistemi kurabilmektir. Buradan taraftarımıza sesleniyorum. Bu Play-Off’ları bir şölene çevirelim. Gelin burada Samsunsporluluk adına acınızı içinize atın gerekeni yapın. O futbolcularımıza gücünüzü hissettirin. Şarkılarla, türkülerle sadece kendinizi eğlendirmek yerine orada birazcık hakemi baskı altına alacak, rakibi etkileyecek tezahüratlarda bulunun. Maçı beraber yaşayalım. Gelin bu mücadelede yerinizi alın. Başka Samsunspor yok. 1.5 ay sonra olumlu veya olumsuz konuşacak, dedikodu yapacak zamanı var” şeklinde konuştu.
BU TAKIMI 2’NCİ LİGE BEN DÜŞÜRMEDİM
Scoutta doğru bir kadro kurduğunun altını çizen İsmail Uyanık, “Samsunspor’a mal olmuş, Samsunspor imajının yükselmesinde büyük emekleri olmuş, Celiller, Serkanlar, bu işe hayatını adamış, hayatını tekerlikle sandalyede geçiren Eminler, Ercanlar, Adnanlar, Tarık Darende’lerle birlikte bu işi yapıyoruz. 5 liralık oyuncuyu 55 liraya vermelerine izin vermeden, güçlünün yanında olmayı yaşam tarzı edinmiş insanları aramıza sokmadan bir yola çıktık. Bu takımı 2’nci lige ben düşürmedim. Bu takımı kayyuma ben bırakmadım. Yeni Samsunspor’u kurma planlarını da ben yapmadım. Pırıl pırıl bir kadro kurduk. İyi takım olmak konusunda eksikliklerimiz olabilir. Bize sadece ‘siz çok büyük konuştunuz, iddialı konuştunuz’ diyorlar. Samsunspor gibi büyük bir takım 2’nci lige düşmüş, başkanlığa İsmail Uyanık gelmiş, Yıldırım Holding gibi bir dev firma işin içine girmiş. Ne yapacaktık ‘bu lige alışalım yavaş yavaş üst liglere çıkalım mı’ diyecektik” dedi.
SAMSUNSPOR’UN BU DÖNÜŞÜNDEN MEMNUN OLMAYAN BİRÇOK İNSAN VAR
Samsunspor’un bileğinin hakkı ile şampiyon olduğu zaman herkesin ona saygı göstermesi gerektiğini belirten İsmail Uyanık, “Play-Off’larda bizim bir planımız yok. Kendi grubumuzdaki maçları kazanıp, diğer grubun lideri ile oynamak istiyoruz. Bir destan yazmak istiyoruz. Bu bir fırsat. Bütün sezon incinen, futbolcularımız için bir fırsat. Kötü oynuyorsunuz diye eleştirdiğimiz göz bebeklerimiz, formamızı ‘namusumuz’ diye teslim ettiğimiz futbolcularımız için büyük bir fırsat. Gelin bu atmosferde elimizden geleni yapalım. Zoru başaralım. Bu kadar kirlenmiş bir ortamda Samsunspor bileğinin hakkı ile şampiyon olduğu zaman herkes ona saygı duymalı. Samsunspor’un hiçbir lobi faaliyeti olmadı. Varsa lobiler Samsunspor’u aleyhine çalıştı. Kurulu düzenleri bozulduğu için oyuncakları elinden alındığı için Samsunspor’un bu dönüşünden memnun olmayan birçok insan var. Biz bunları biliyoruz. Hiçbir lobiden Samsunspor katkı görmedi. Bundan sonra da görmeyecek. Biz haklının yanındayız. Güçlüye göre kıblemizi çevirmiyoruz. İsmail Uyanık bu günlere geldiyse, dik durduğu için geldi. Güçlünün yanında durarak değil. Yüksel Yıldırım bu kadar büyük olduysa usulsüz kredilerle, oradan buradan aldığı paralarla bu günlere gelmedi. Dolayısıyla başarı gelecekse geç gelsin. Biz duruşumuzdan vazgeçmeyelim. Yüksel Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar da bir taraftar refleksidir. Bunda başka bir art niyet aramamak lazım. Nasıl din ile devlet işleri birbirinden ayrılmış. Biz de para ve futbolu birbirinden ayırdık. Futbolun patronu benim. Bu kulüpte Yüksel Yıldırım'ın yüzde 67, İsmail Uyanık'ın yüzde 33 hissesi var” şeklinde konuştu.

PUAN DURUMU
ANTRENMAN VE MAÇ TAKVİMİ

HABERLER

SPONSORLARIMIZ

YILPORT HOLDİNG HUMMEL MEDİCAL PARK Liv Hospital SOCIOS SÜRAT KARGO D'S DAMAT OLD SPICE GILLETTE HEAD&SHOULDERS ORAL-B American Life OTAT Akdağ TÜRKİYE İŞ BANKASI Uğur Okulları