24

Ağustos
BÜYÜK SAMSUNSPOR TARAFTARI VE KENTİMİZE DUYURUMUZDUR!

Derneğimiz bünyesinde bulunan basketbol branşımız; 4 yıl TBL’de, 1  yıl da Süper Lig’de şehrimizi gururla temsil etmiştir. Süper Lig sürecinde yeni gelen yönetimimiz; 51 yıl sonra bu ligde takımımızın kalıcı olması adına elinden gelen tüm çabayı sarf etmesine rağmen yeterli kaynak bulunamamıştır ve küme düşmüştür. Tüm yaz boyunca destek arayışlarımız karşılıksız kalmış, ekonomik şartlar da göz önünde bulundurulunca yönetimimiz lige katılmamaya karar vermiştir.

Bizleri bu kararımızdan dolayı sert bir şekilde eleştirenlere baktığımızda, basketbola en az desteği verenler olduğunu görmek bizleri üzmüştür. Yönetimimiz Süper Lig sürecinde; kendi şirketlerinden ve şahsi bağış karşılığında 12 milyona yakın kaynağı takımımıza aktarmış ve hiç bir fedakarlıktan kaçmamıştır. Aynı zamanda görev süresi sonuna kadar derneğimizi alt yapı faaliyetleri ile yapılandırmak amacı ile görevine devam etme kararı almıştır. Süper Lig’ den kalan borçlar; başkanımızın da desteğiyle yönetim kurulumuz tarafından yapılacak çalışmalar ile ödenecektir.


Spor kulüplerinin altyapısı oluşmadığı sürece yaşayabilme şansı yoktur. Bizler de gelecek adına; Samsunsporumuzun ve Samsunlu gençlerimizin Atatürk’lü arma ile mücadele edebilmesi  için erkek basketbol ile altyapı faaliyetlerimize devam edeceğiz. Kadın voleybol şubesi ile ilgili çalışmalar yapmaya karar vermiş bulunmaktayız. Gelişmeleri kamuoyuna aktaracağız. Önümüzdeki yıl kadın voleybol ve erkek basketbol üzerine alt yapı çalışmalarımızı sürdürecek, Samsun’un çocukları ile yeniden liglerde yer almaya çalışacağız. Kulübümüzün hedefi Samsun’dan topladığımız kaynakları bu şehrin çocukları için harcamak ve gelecekte Türkiye çapında şehrimizi temsil edecek sporcular yetiştirmektir. Bu sene alt yapılarımızı oluşturarak gelecekteki organizasyonun temellerini atacağız.

Bu organizasyonun sürdürülebilir olması için başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm belediyeler ile STK’larımızın bize destek olmasını istiyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’dan gelecek nesillerimizi Samsunsporlu bireyler olarak yetiştirebilmek adına bizlere tesis desteği vermesini istiyoruz. Bu şehrin çocuklarının Samsunsporlu olması adına herkesi desteğe davet ediyoruz.

SAMSUNSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

HABERLER