30

Ekim
Taner Taşkın: 2 puan ortalamanın üzerinde gidiyoruz

Bire Bir programının konuğu olan Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, kulübümüzün Medya Sorumlusu Murat Sandıkçı’nın sorularını cevapladı. Bayrampaşa maçında 1 puanla döndükleri için üzgün olduklarını belirten Taner Taşkın, ligde şu anda 2 puan ortalamasının üzerinde gittiklerini söyledi.

Bayrampaşa maçını değerlendiren Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Bu maçta futbolun adaletsizliği bizi buldu. Bana göre en üretken olduğumuz maçlardan birisiydi. Fakat gol atamadık. Bunları değerlendiremeyince 0-0’lık sonuçla ayrılmak zorunda kaldık. Sahada istekli ve arzulu bir Samsunspor vardı. Kanatlardan çok iyi geldik. Rakibi hırpaladık ama atamadık. Deplasmanda alınan her puan altındır” dedi.

Bayrampaşa takımının aldığı bir puana sevinmesinin Samsunspor’un ne kadar iyi bir takım olduğunu gösterdiğini ifade eden Taner Taşkın, “Rakip kendi sahasında bile 8-10 defa oyunu durdurdu. Biz her hafta zorluk derecesi yüksek maçlar oynuyoruz. Rakipler bize karşı bir kat daha fazla konsantre oluyorlar. Çünkü güçlü bir Samsunspor ile oynayacaklarını biliyorlar. Bizden sonra bizim oynadığımız takım ile oynayacak olan rakipler çok şanslılar. Çünkü bizle oynadıkları zaman bütün enerjilerini harcıyorlar. Bize karşı oynayan herkes çok motive ve iyi çıkıyor. Bu da bizim gücümüzü gösteriyor. Bayrampaşa maçı bir şansızlık maçıydı. Bu kadar üst düzey, tempolu, bol pozisyonlu bir maç olmamıştı. Burada biraz şansızlık ve beceriksizliğimiz vardı. Bundan sonraki maçlara biraz daha dikkatli olmalıyız. İnşallah bunu atlatıp Niğde Anadolu Futbol Kulübü maçına hazırlanacağız. Hemen çok çabuk bir reaksiyon verip rotamıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Niğde Anadolu Futbol Kulübü maçını da değerlendiren Taner Taşkın, “İlk yarıda Samsunspor’un fikstür dezavantajı var. Bunlar kağıt üzerinde olan şeyler. Rakibimiz konumundaki takımlarla deplasmanlarda oynayacağız. Niğde maçı zor bir maç olacak. Altınordu’nun pilot takımı olarak geçiyorlar. Bu liglerde iyi ya da kötü takım diye bir şey yok. O hafta çok isteyen takım kazanıyor. Biz Samsunspor olarak çok iyi motive olmamız gerekiyor. Bu bizim teknik ekip ve oyuncuların çabasıyla olması gerekiyor. Her hafta değişik antrenman metotlarıyla iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Çok iyi ve elit bir takımım var. Çocukların inancı, konuşmaları, sahada gösterdikleri mücadele bizi sevindiriyor. Çocuklar sahada galibiyet adına her şeyi deniyorlar. Niğde genç bir takım. Çok istikrarlı değiller ama oynamayı seviyorlar. İnşallah iyi bir netice ile dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şu anda 2 puan ortalamasının üzerinde olduklarını ifade eden Taner Taşkın, “Bizim şu andaki 23 puanımız bizim doğru bir yolda ve doğru bir rotada olduğumuzu gösteriyoruz. Lider olan Sarıyer çok enteresan bir çıkış yaptı. Bu çıkışına saygı gösteriyoruz. Ama bizimle karşılaşacak ve kolay bir maç olmayacak. Baktığımız zaman her maçımız 2 puanın üzerinde gidiyoruz. İnşallah sezon ortasında ve sonunda onları geçecek maçları biz yakalayacağımıza inanıyorum. Bizim kendi adımıza olan doğrularımız iyi gidiyor. Biz istikrarlı bir görüntü veriyoruz. Puan olarak da istediğimiz seviyedeyiz. Berabere kaldığımız hafta Sarıyer’de puan kaybetseydi bizim doğrularımız daha çok desteklenecekti. Onlar enteresan şekilde etkili sonuçlar aldılar. Biz de geride kaldık gibi gözüyor. Bu süreyi önümüzdeki haftalarda kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Ardından taraftarlardan gelen soruları da yanıtlayan Taner Taşkın, Erhan Şentürk ile Muhammet Beşir’den memnun olduğunu ve ikisinden de beklentisinin yüksek olduğunu belirterek, “Bu 2 oyuncumuzun da morale ihtiyacı var. Bir golcüden beklenen şey yüzde 100 goldür. O golü attıklarında şevkleri de artacaktır. Ama şu anda baktığımızda onların performansları biraz düşük. Fakat Muhammet Beşir oyuna çok istekli ve arzulu girdi. Sağ kenardan gitti, sol kenardan gitti. Biraz Erhan Şentürk’ün enerjisi düşüktü. Önümüzdeki haftalarda toparlar inşallah. Ama Muhammet Beşir’in enerjisinde gerçekten ciddi anlamda bir yükselme var. Gol atamayınca bütün oklar onun üzerine dönüyor. Hem karakter olarak hem de oyuncu olarak ikisini de çok seviyorum” dedi.

Devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağı konusuna da açıklık getiren Taner Taşkın, “Şu anda transfer aklımda yok. Tek amacım devre sonuna kadar bu oyuncu grubum ile ‘nasıl liderliği kaparım’ onu düşünüyorum” dedi.

HABERLER