19

Aralık
Başkan Uyanık’tan ilk yarı değerlendirmesi

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Haber AKS TV’de canlı yayınlanan ‘Futbol 55’ programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

‘Futbol 55'e konuk olan Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, program sunucuları Selçuk Kaya ve Murat Sandıkçı ile seyircilerden gelen sorulara cevap verdi.  Sakaryaspor karşısında alınan beraberliğe değinen Başkan İsmail Uyanık, "Sakarya’daki ilgi alaka çok güzeldi. Sakarya'da Samsunspor hak ettiği gibi ağırlandı. 2’nci Lig'de de olsa Süper Lig'de oynuyormuş gibi, kupa finali oynuyormuş gibi o şanla şerefle maçlarını oynadılar. Tüm Türkiye'ye örnek olduğumuzu düşünüyorum. Bunlar skorun da önüne geçti. Gittiğimiz bir kaç deplasmanda küçük semt takımlarının sahalarında bize olan hasetlerini 90 dakikalık maçta ortaya koymak için davranışlarını da, kötü hareketlerini de gördük. Sakarya'da her şey güzeldi" dedi.

TAKIMIMIZ İDDİALI

Yılport Samsunspor’un ikinci devrede eksikliklerini gidermiş, iyi oynayan, keyifle seyredilen bir takım olması için çalıştıklarını belirten İsmail Uyanık, “Sezon başında, dürüstlüğünden şüphe etmediğim, tanıdıkça daha da sevdiğim Taner hocayla anlaştık. İlk yarıyı 3’üncü bitirdik, liderin 2 puan gerisindeyiz. İkinci yarı fikstür avantajı bizde. Tabi ki bu kendi sahanda iyi oynarsan bir avantajdır. İki yenilginin de içeride aldığımızı düşünürsek bunu avantaja çevirmek için hatalardan dersler almalıyız. Rahat, huzurlu ve tedirgin olmadan maç izlemek için elimizden geleni yapacağız. Bizler hem idareci, hem de taraftarız. Neden iyi oynamamız gerektiğini en iyi bilenlerdeniz. Bu konuda elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. İlk devre yapamadıklarımızı, eksiklerimizi ve hatalarımızı düzeltmek adına önümüzde 35 günümüz var. Çalışmalara da başladık. İkinci devreye eksikleri tamamlanmış, iyi oynayan, keyifle seyredilen bir Yılport Samsunspor olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

ŞAMPİYON OLACAĞIMIZDAN TEREDDÜTÜM YOK

Yılport Samsunspor’un sezon sonunda şampiyon olacağını belirten İsmail Uyanık, “Samimi konuşmak gerekirse, ben ilk yarı daha rahat maç seyretmeyi isterdim, daha iyi futbol beklerdim. Bu lig de böyle bir ligmiş bunu anladım. Talihsiz bir şekilde sakatlanan Ercan aramızda yoktu. Sezon kadrosundaki Çağrı'yla yolları ayırdık. Bunları da düşünürsek iyi durumdayız. Şimdi doğru adamlarla, doğru yerlere takviye etme zamanı. İyi de bir hazırlık dönemiyle yeniden yapılacak ek kadrolarla sezona başlayacağız. Türk futbolunda şuanda ekonomik kriz dönemi. Yılport Samsunspor çöl ortasında bir vaha gibi. Prensiplerini yerine getiren, doğrular yapan bir kulüp. Sözlerini tutan bir kulüp. Arkadaki ortaklarının bu işe koyduğu para ve özveriyle Yılport Samsunspor örnek kulüp olmaya çalışıyor. Biz de kul hakkı yemeden, iyi çalışarak örnek olmaya çalışıyoruz. Benim şampiyon olacağımızdan tereddüttüm yok. Benim tek gayem çok korkulu rüya görmeden, çok heyecan ve sıkıntı çekmeden rahat rahat, ezerek, iyi oynayarak, futbol şöleniyle seyir zevki vererek sonuca gitmek" dedi.

ÇİFTE STANDART İSTEMİYORUZ

Samsun'daki güvenlik tedbirleriyle ilgili çok yazılıp çizildiğini dile getiren İsmail Uyanık, “Bizim amacımız üzüm yemek. Biz Samsunspor seyircisinin maça gelmesi için bir sürü şeyler yapıyoruz. Okulları davet ediyoruz, kafeteryaları düzelttik, ulaşım ücretsiz. İnsanlar yerlerine otursun diye ek güvenlik ücretleri ödüyoruz, oturdukları koltuklar temiz olsun diye her hafta temizlik şirketine para ödüyoruz. Taraftar medeni şartlarda stada gelsin diye uğraşıyoruz. Samsunspor ortak sevda ve seyirci için çok şey ifade ediyor. Biz de taraftarımızı düğünümüze davet eder gibi maça çağırıyoruz. Hep iyi niyetliyiz. Herkes kendi işini yapıyor. Biz gerekli mercilerle yetkililerle görüşüyoruz. Tek bir talebimiz var. Emniyete ve kurallara saygılıyız. Sadece çifte standart olmamasını ve insani nezaket istiyoruz. Kaba, hoyrat ve nazik olmayan tavıra karşıyız. Onun dışında herkes işini yapsın ve yapmalı da” diyerek programda şunları söyledi:

KİMSE KİMSEYE SAYGISIZLIK YAPMAYACAK

"Anlamsız ve izah edilemeyen diretmelerle seyircilerimize yapılan kötü davranış olduğu takdirde biz buna karşı çıkarız. Konuklarımıza kimse böyle davranamaz. İstediklerimiz taraftarın rahat giriş çıkış yapması, insanı, kibarca aranmayla stada girmeleri ve araçlarını otoparka bırakmaları. Abartılı ve kibar olmayan davranışların karşısında olacağımı söyledim. Umuyorum 35 gün sonra Samsunspor ikinci yarıya bu gereksiz gerilimi ortadan kaldırmış bir şekilde girer. Ortada paylaşılamayacak bir şey yok. Polis Şehitleri Vakfı Yönetimi ve üyeleri toplanan bozuk paralarla ilgili konunun dışında olmasına rağmen alınmış. Basın sözcümüz Suat Çakır'ın röportajında 'paralar nereye gidiyor' lafı onları kırmış. Orada asla onlar kastedilmedi. Onlar üzerine alındılarsa özür diliyoruz. Kalbini kırdıklarımızdan özür dileriz. Ortada fol yol, yumurta yok. Paylaşılamayacak bir şey yok. Kimse kimseye saygısızlık yapmayacak, olay bundan ibaret.

STAT KONUSU

Bu kulüp hala ayaktaysa, bu şehrin çocukları dönüp kulübüne sahip çıktıysa, Samsunspor'u kimse gömemediyse, bunun sebebi kalbinde Samsunspor sevdası taşıyanlardır. Biz onların sesi olmak için geri döndük. Stadyum şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın. Kendileriyle stadı devralma konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Devletin stadı müteahhitlerden devralma işlemi bile daha bitmemiş. Problemleri çözeceğiz. Sakarya'da stadı Büyükşehir Belediyesi devralmış ve cüzi bir miktara Sakaryaspor'a kiralamışlar. Onlar böyle bir metot bulmuş. Biz de bir metot belirleyip, hakkaniyetli bir model bulacağız. Stat bu haliyle yattığı yerden 200 bin TL masraf üreten bir kara delik konumunda. Isıtması, çimlerin bakımı, ekipmanlar, elektrik ve personel derken sıkıntı çok. Devlet elinden geleni yapmış. Eksikleri görmeyeceğiz. En büyük avantajımız spor bakanlığında Dursun Türk gibi önemli bir kardeşimizin olması. Ona da güveniyoruz. Statla birlikte tesisleşme anlamında da hamlelerimiz olacak.

ALTYAPI GİRİŞİMLERİ

Altyapı için Genk Kulübü'nden gelenleri Samsun'da ağırladık. Kendi düşüncelerini bir rapor halinde bizlere sunacaklar. Eğer kabul edersek bu planın başına oradan bir ekip getireceğiz. Tabi ki bundan önce bizim yapmamız gereken işler var. Örneğin tesisleşme. Bu bizde yok. Bütün gayretimiz Büyükşehir Belediye Başkanımızla, meclis üyeleriyle, politikacılarla bu altyapı sahaları için gerekli izinleri almak. Tekkeköy'e giderken Petrol Ofisi'nin arkasında bulunan alanın alınması konusunda çalışmalarımız var. Oraya 13-14 futbol sahasını yan yana yaparak güzel bir tesis kurma gayretimiz var. Zihni Şahin iyi bir Samsunsporlu, yine eski Bayındırlık ve İskan Bakanı şimdi AK Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Demir'in de Samsunspor ve Samsun'daki sporla ilgili düşünceleri çok iyi. Biz Samsunspor olarak siyasetin dışındayız. Bizi ilgilendiren bölümü, siyasetçilerin spora katkıları ve kendi sınırları içerisinde yaptıklarıdır. Böyle olursa güzel bir birleşim olur. Samsun'da altyapı tesisleri için seferberlik ilan edeceğiz. Bu tesisi kurunca altyapıda patlama gerçekleştireceğiz ve futbolda adımızdan söz ettireceğiz. Tesisi de biz kuracağız. Yeter ki oranın izni bize çıksın üzerine kurulacak tesisin tüm finansmanının biz sağlayacağız. Tüm amatör takımlar da buradan istifade ettireceğiz. Seçime kadar bunun çözüleceğini düşünüyorum. Ancak çözülmese bile daha sonra gelecek kişilerin bu haklı talebe ‘hayır’ diyeceğini düşünmüyorum. Burada yangından mal kaçırma yoktur, Zihni başkan bunu yapacaktır. İmkanlarımız var, bilgimiz var. Kulübü kurumsallaştırma adına her şeyi yapıyoruz. Şirketin avantajıyla 80 milyon gibi bir borç ödüyoruz. Samsunspor nasıl olsa para ödüyor diye herkes sıraya giriyor. Biz alacaklılarımızdan anlayış bekliyoruz. Biz bu kalkışmayı yapmasaydık, bu takım amatöre düşecekti ve hiç kimse parasını alamayacaktı. Biz alacaklılardan anlayış bekliyoruz. Herkesin parası ödenecektir. Bunun gibi içeride her gün bir şeyler oluyor. Borçlar ödüyoruz. Taahhütlerimiz belli. Takımın taksitleri primleri gününde ödeniyor. Göreceksiniz ikinci dönem bizim bu idari istikrarımız, kulüpler arasında fark yaratacak. Bizim grubumuzda da bu olacak, diğer liglerde de. Türk futbolu şu anda mali kriz içerisinde. Biz doğru idare edilme tarzı ve şirket olmanın imkanlarıyla farklılığımızı ortaya koyacağız.

TÜRK FUTBOLU NASIL?

Türk futbolunda ciddi sıkıntılar var. Kulüplerin çoğu iflah etmiş durumda. TFF 1’inci Ligi'ndeki bir çok takımın oyuncuları paralarını alamıyor. Haklı fesih yapmaya çalışıyorlar. Toz duman ortalık. En formda başlayan kulüpler, en önemli oyuncularını kaybediyor. Asıl soru şu. Boşa çıkan oyuncu başka bir kulübe nasıl gidecek çünkü kimsede para yok. Sezon başında çok iddialı kadrolar kurup, paraları ödeyemediği için dağılmak üzere olan kulüpler var. Belediyelerin finanse ettiği kulüpler var, seçim öncesi onlarda da kaynakları rahatça kullanamıyorlar. Herkeste maddi sıkıntı var. Ben 'slalon yaparak lige çıkacağız' demiştim, kastettiğim durum da buydu. Bazı takımların bu otoyolda benzinleri bitecek, yavaşlayacaklar hatta duracaklar. İyi yönetilen bizim gibi kulüpler de onları geçerek aralarında sıyrılıp üst lige de çıkacaktır. Ben futbolu iyi buluyorum. Bilmediğim tek şey böyle 17 oyuncu alarak lige başlamaktı. Ben geçmişte böyle bir idarecilik yapmadım. Ancak bu ligden kurtulmak için bu yolu benimsedik. İyi bir kadromuz var. İyi takım kurduk. Gelecek karakterli ilavelerle birlikte mahcup olmayacağız.

PASSOLİG ÇAĞRISI

Taraftarımıza sesleniyorum, kağıt bilet almaktan uzaklaşsınlar ve passolig kullanmaya başlasınlar. Biz şampiyon olacağız diyorsak, bu konuda şüphemiz yoksa önümüzdeki yıl zaten kağıt bilet olmayacak. Taraftarların da passolig kullanmayı öğrenip, kartına bilet yüklemeyi bilmesi lazım. Bu konuda bizler de kendilerine yardımcı olalım. Böylelikle maç günleri stat çevresinde uzun bilet kuyrukları oluşmaz ve bir angarya ortadan kalkar. Taraftar gelip eziyet çekiyor maça girmek için. Halbuki passoligi olsa bu sırayı beklemeyecek. Samsunspor taraftarı da bu teknoloji döneminde passoligi kullanmayı öğrenmeli. Başka kurumlarla kavga etmeye gerek yok, seyircimiz de bu imkanları kullanıp bizimle beraber yürüsün. Taraftarımız kendilerini üst liglere adapte etsinler. Biz burada kalıcı değiliz. Ben bütün giriş noktalarında olanı biteni görüyorum. Bütün memur arkadaşlardan rica ediyorum ters düşmeye gerek yok. Seyircimize nazik, yumuşak ve üsluplu davranın, başka bir sıkıntımız yok.

ŞIMARMIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde yapılmış ve Zihni Şahin'in kullanımına sunmuş olduğu bir tramvay var. Onu bizlere kullandıran Samulaş Genel Müdürü Kadir Gürkan var. Bu sistem bile ne kadar önemli. Sakarya'da böyle bir durum yok insanlar kilometrelerce yürüyüp maça geliyorlar. Bahaneye gerek yok. Artılarımızı görelim ve ona göre davranalım. Camialar şampiyon olur ama her şampiyon camia olamaz. Biz büyük bir camiayız, artılarımızı bilip ona göre davranmalıyız. Bütün kulüpler ileride şirketleşecek. Biz erken şirketleşme modelini seçmenin avantajını ilerine göreceğiz. Şirketleşme sürecimiz tamamen bitti. Biz A.Ş. ibaresinin kullanılmasını istemedik. İleride halka da açılacağız. Bu takım hepimizin. Yüksel Yıldırım Samsunlu spor severlerden ilgi ve alaka görüyor, sevgiyle karşılaşıyor. Bu zaman kadar yaptığı hiçbir işten dolayı bu kadar sevgi ve dua almamıştır. Harcadığımız para dışında, bunları da geri alabileceğim bir durum oluşturacağız. Ben de çok sevgi görüyorum. Sevgi çok güzel bir şey ama biz şımarmadan başarılı olup ticari olarak da oyuncu yetiştirerek, Avrupa'da başarılı olmaya çalışan bir takım olarak yolumuza devam edeceğiz. Hasbi Menteşoğlu'nun yaptığı gibi para verilen dönemler bitti. Biz de bu düzeni ve denk ligi sağlamak zorundayız.

TARAFTARA ÇAĞRI

Kimse kimsenin maaşlı memuru değil. Taraftara talimat veremeyiz. Taraftarla seviyeli bir ilişkimiz olmalı. Taraftar özerktir, ortak sevda Samsunspordur. Bundan dolayı bir menfaat birliği var. Biz yöneticiler olarak iyi bir takım yarıştırırsak, onlar da bu coşkunun içinde olurlar. Biz Samsunspor olarak isteriz ki, bedavacılığa alışmadan, Samsunspor imkanlarından faydalansınlar. Samsunspor'a zarar vermemek istememenin hareket tarzı belli. Bizim taraftarımızdan bir sıkıntımız yok. Biz tribünde daha coşkulu, daha koordineli bir şekilde hareket eden, hakemin Samsunspor'un hakkını yememesi için baskı oluşturan bir ortam oluşturmalıyız. Biz iyi sonuçlar alabilirsek, coşkulu taraftarımız da bizi yalnız bırakmayacaktır. Taraftar bizden belirli ölçüde bir şey istiyorsa, biz de belirli ölçüde isteyebiliriz. Biz de taraftarız ve onların ne isteyeceğini bildiğimiz için ona göre davranıyoruz."

VALİ KAYMAK'A TEŞEKKÜR

Sayın valimiz Osman Kaymak sağ olsun, emniyetin bağlı olduğu birim valiliktir. Valimizin de Samsunspor seyircisi gözündeki yerini biliyoruz. O da üzerine düşeni yapıyor ve emniyet konusunda girişimleri var. Yanlışın neresinden dönersek kardır. Valimize de bu duyarlılığı gösterdiğinden dolayı teşekkür ederiz. Biz bu şehrin çocukları şehir kendilerini çağırdı diye geri geldik. Mazeret yapmadan, küsmeden, darılmadan geriye dönüş yollarında önümüze engel çıksa da geri döndük. El ele, kol kola önceliğimizin Samsunspor olduğunu unutmadan mücadele ediyoruz. Sene sonunda şanlı şerefli şampiyonluğa ulaşalım. Şampiyonluğun küçüğü olmaz. Allah yardımcımız olsun.”

PUAN DURUMU
ANTRENMAN VE MAÇ TAKVİMİ

HABERLER

SPONSORLARIMIZ

YILPORT HOLDİNG HUMMEL MEDİCAL PARK Liv Hospital SOCIOS SÜRAT KARGO D'S DAMAT OLD SPICE GILLETTE HEAD&SHOULDERS ORAL-B American Life OTAT Akdağ TÜRKİYE İŞ BANKASI Uğur Okulları