04

Ocak
Kulübümüzün avukatlarından büyük başarı

Yılport Samsunspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından eski oyuncusu Ufuk Selim Teber’e ödemesi kararlaştırılan 585 bin Euro’luk fesih bedelini Tahkim Kurulu bozdu. Kurul, davada Samsunspor’un haklı olduğuna hükmetti.

2011-2012 sezonunda Süper Lig’de oynayan Samsunspor, Kayserispor’dan transfer ettiği Ufuk Selim Teber, o sezon 3 maçta forma giydi. Sezon sonu tek taraflı olarak sözleşmesini fesheden Ufuk Selim Teber, bir sonraki sezon Karabükspor ile sözleşme imzaladı. Yıllar sonra Samsunspor’a dava açan Ufuk Selim Teber, lehine UÇK tarafından verilen 585 bin Euro ve 2012 yılından itibarin işleyecek yüzde 10’luk faizi Tahkim Kurulu tarafından bozuldu. Nuri Asan Tesisleri’nde kulüp avukatları ile birlikte açıklamada bulunan Başkan İsmail Uyanık, bu kararın Türk futbol tarihine örnek niteliğinde olduğunu söyledi.

Kararın örnek nitelikte olduğunu belirten Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, “Türk futbolunda dün akşam itibariyle önemli bir konu TFF tarafından sonuca bağlandı. Takımımızın kasasından haksız yere çıkacak olan 585 bin Euro’dan UÇK kararı sonrası kulüp avukatlarımızın çabasıyla Türk futbol tarihinde kulüplerin lehine olacak ve ender sayılabilecek bir karara imza attılar. 2 senelik anlaşması olan bir oyuncu, bizde birinci sene 3 maç oynuyor, sakatlanıyor ve gidiyor. Bu birinci senenin parasını 5 sene sonra Samsunspor Kulübü 2017 yılında yaptığı protokolle tamamını ödüyor. Yılport Samsunspor, Türkiye gündemine geldiği anda, bu uyuyan dosya tekrar çıkarılıyor ve ikinci sene futbolcu Karabükspor’da futbol oynadığı halde Samsunspor’dan oynamadığı ikinci senenin de parası alınmaya çalışılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye’de artık haksız, hukuksuz ve vicdani olarak borçlu olmayan yerlerde sadece bu kulüplerin zaaflarından, dernekler statüsünde yürütülen kulüplerin kurumsal hafızalarının ve yeterli savunmalarının olmamasından kaynaklanan ayak oyunlarıyla kulüplerin sırtından gereksiz fazla paraların kazanılması dönemine son olma noktasında bu kararın örnek olacağını temenni ediyoruz” dedi.

Erdem Erdem Hukuk Bürosu Avukatları şunları söyledi:

“Ufuk Selim Teber isimli bir futbolcunun 2011-2012 sezonun sonunda kulüpten tek taraflı fesih ile ayrılması sonucu geçtiğimiz sene kulübe karşı tazminat talepli bir dava açıldı. UÇK futbolcunun talebini kabul etti. Fakat futbolcu tazminat talebinde haksızdı. Bizde bu davada Tahkim Kurulu’na başvurduk. Tahkim Kurulu’ndan da dün aldığımız sonuçla futbolcunun fesih de haksız olduğuna ve fesih tazminatının ödenmemesine karar verildi. Fesih tazminatı 585 bin Euroluktu. Bir de Temmuz 2012 tarihinden itibaren işleyecek bir yüzde 10’luk faiz vardı. Toplamda 585 bin Euro ve 6 yılda yüzde 10’luk bir faiz düşünürseniz çok büyük bir meblağdan kulübümüz kurtulmuş oldu” diye konuştu.

Kulübümüzün diğer avukatı Merve Mısır’da şunları söyledi:

“Burada herkesin emeği çok büyük. Sözleşmesel uyuşmazlıklarda bir maddenin bizi nerelere götürebileceğini gördük. Geçmişte yapılan dikkatsizliklerin kurbanı olmadığımız için mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tür şeylerin tekrarlanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERLER