20

Mart
AZTOPAL VE UYAR ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü tarafından düzenlenen ‘Eğitim ve Spor’ konulu panelde Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, Teknik Menajerimiz Yücel Uyar ve futbolcumuz Samet Asatekin öğrencilerle buluştu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen panele Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Teknik Menajer Yücel Uyar ve futbolcu Samet Asatekin’in yanı sıra Samsun Uğur Okulları Genel Müdürü Davut Numanoğlu, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Uğur Okulları yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Panelde açılış konuşmasını yapan Teknik Menajer Yücel Uyar, “Türkiye’deki futboldan maalesef mutlu değiliz. Çünkü Türk futbolu istenilen düzeyde değil. Bunun çeşitli nedenleri var. Birinci neden kulüp yapıları. Biz Türk futbolunu yönetim birimin içindeydik, görevlerimiz vardı. Ama asıl olan Türkiye’deki futbol kulüplerinin doğru yapılanmasıydı. Maalesef görüyorsunuz kulüplerin hepsi borç batağında. Sağlıklı kulüp saysanız şu anda bir elin parmağı kadardır. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımların büyük borçları var. Anadolu’nun diğer takımlarını da düşünün. Problem kulüplerin yapısında oyuncu yetişmediği söyleniyor. Ben bir antrenör eğitimcisi olarak Türkiye’deki birçok antrenörün 7 yıl boyunca eğitiminde bulundum. Şuan liglerde çalışan bütün teknik adamların derslerine girmişimdir. Bence eğitimde sorun yok. Eğitimi bir türlü hallediyoruz. Ama gençlerin sağlıklı ortamlarda çalışmalarını maalesef sağlayamadık. Bunda tabi ki eksiklikleri vardır. Kulüplere olan yaptırımımız yeterli ölçüde değildi. Düşünün Samsun futbol şehri ama ikinci çim saha Samsun’da yok. Türkiye’de 35 saha yapıldı. Ama bu statlarda 15 günde bir maç oynanıyor. Avrupa’da tam tersi yapılıyor. Eski statlar revize ediliyor, modern hale getiriliyor, yanına 10 tane çim saha yapılıyor. Biz tersten bakıyoruz. Bizde U21 takımının çim sahada oynanması zorunlu. Ama Samsun’da U21’in oynayacağı ikinci çim saha yok” dedi.

Samsun’da öncelikli sporun futbol olduğunu belirten Yücel Uyar, “Her türlü spor için yatırım yapılsın. Bunlar güzel şeyler. Ama Samsun’da golf sahası yapıldı. Golf zengin sporu, futbolu fakir çocuklar oynuyor. Bizler de nereden geldiğimizi biliyoruz. 100 tane sahanın kapladığı alana golf sahası yapılmış. İkinci oynanacak futbol çim sahası yok. Bu bir tezattır. Öncelikleri iyi belirlememiz gerekiyor. Futbol olan tarafını halledersin ondan sonra golf sahasını yaparsın. Samsunspor’da bu konuda eksik. Biz çocuklarımıza sağlıklı çalışma ortamı sunmadıktan sonra bir şey bekleyemeyiz. Futbolun 3 bileşeni var. Antrenman, beslenme ve dinlenmedir. Bunlardan birini eksik yaptığınız zaman maalesef iyi oyuncu olmak zor. Biz bunları sağladığımızda bir şeyleri yakalarız. Başkanımız İsmail Uyanık’ın dönmesiyle örnek bir akademi oluşturacağız. Kimse yatırım yapmadığı için Altınordu takımı şu anda gündemde. Halbuki Altınordu takımı olması gerekeni yapıyor. Beşiktaş takımının Fulya’da bir tane 60x90 sahası var. Saat 15.00’den sonra çocuklar okuldan çıkıyor ve o sahayı 3 takıma bölüp antrenman yapıyorlar. Orada bir futbolcu ne kadar sağlıklı çalışabilir. İnşallah biz Samsun futbolunu doğru işler yaparak ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Sporun hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade eden Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, “Spor hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Her birey kendine uygun bir sporla mutlaka ilgileniyor. Türkiye’de futbolun mevcut ekonomik şartlara göre, maalesef ki ekonomik şartlar çok kötüleşmeye başladı. Bugün Türkiye’de maçlar yayınlandığı zaman naklet yayın gelirlerinden kulüplerin aldığı para Avrupa’daki en büyük 6’ncı para. Yani 5 tane büyük lig dediğimiz İtalya, İspanya, Fransa, Almanya ve İngiltere’den sonra en büyük 6’ncı para. Fakat ona rağmen bu kadar kötü yönetiliyor. Türkiye’de futbol istikrarsız bir futbol. Türkiye Futbol Federasyonunda futbol direktörlüğü ve futbol gelişimi diye bir bölüm var. Her halde planı da programı da başındaki yöneticisi de son 10 senede belki 15 kez değişmiştir. Siz böyle plansız, programsız ve istikrarsız hareket ederseniz başarının temeli olan istikrarı yakalayamazsınız. Bizim futbol olarak en büyük sorunumuz bu” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu oynadığımız Bayrampaşa maçını değerlendiren futbolcumuz Samet Asatekin ise, “Bu hafta inanılmaz maç geçirdik. İnanılmaz dakikalar geçirdik. Berabere kalsak liderle aramızdaki puan farkı 5’te kalıyordu. Allah’ın da yardımıyla golleri bulduk. Teknik Direktörümüz İsmet Taşdemir sayesinde futbolu daha iyi oynamaya başladık. Top sürekli bizde kalıyor. Zaten rakiplerimiz içeride üzerimize gelemiyor. Her maç zor. Niğde Anadolu Futbol Kulübünün iddiası olmayan bir takım. Ama takımlar buradaki ambiansı görüp daha çok motive oluyorlar. Bunlar da bizi biraz sıkıntıya sokuyor” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, Teknik Menajerimiz Yücel Uyar ve futbolcumuz Samet Asatekin, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Panel sonrası Teknik Menajerimiz Yücel Uyar, Samsun Uğur Okulları Genel Müdürü Davut Numanoğlu’da imzalı Yılport Samsunspor forması hediye ederken, Davut Numanoğlu’da katılımcılara çiçek verdi.

HABERLER