20

Ağustos
BAŞKAN VEKİLİMİZ VEYSEL BİLEN BASKETBOL TAKIMININ LİGE NEDEN KATILMADIĞINI AÇIKLADI

Samsunspor A.Ş. Başkan Vekilimiz ve İcra Komitesi Üyesi Veysel Bilen, basketbol takımının lige neden katılmadığı konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp açıklamalarda bulundu.

Başkan Vekilimiz ve İcra Komitesi Üyesi Veysel Bilen, "Samsunspor Kulübü Derneği'nin faaliyetlerinden biri de basketboldur. Basketbol şubesi, şube olarak faaliyetlerine devam etmektedir ve kapanması gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece bu yıl lige katılma hakkımızdan vazgeçtik. Basketbol şubesi faaliyetlerine devam edecek, altyapı çalışmalarımız akademik olarak sürdürülecektir. Ancak yönetim kurulu olarak bu sezon liglere katılmama kararı aldık. 

Bunun gerekçesi de hepinizin bildiği üzere, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent A.Ş.'nin Samsunspor'a katılımıyla basketbol Samsunspor'a dahil oldu. Sağ olsun, dernek yöneticisi kardeşlerimiz ve arkadaşlarımız, başkanımızın önderliğinde bu takımı Süper Lig'e kadar çıkardı. Türkiye'de sadece dört kulübe nasip olacak şekilde, futbol ve basketbol takımları aynı anda Süper Lig'de mücadele eden bir takım olduk. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve bir dönem Trabzonspor bu başarıyı elde etti. 

Dolayısıyla, başladığımız noktadan geldiğimiz noktaya baktığımızda kimse başarısızlıktan söz edemez. Bugün geldiğimiz noktada, başladığımız yere döndük. Her yıl futbol dışında harcanan paralar giderek arttı. Başkanımız her türlü fedakarlığı yaparak bu noktaya kadar geldi. Ancak basketbolun şehir tarafından benimsenip sahiplenmesi gerekiyordu. Maalesef, bu sene şehrin basketbolu sahiplenmesi durumu ortadan kalktı. Bu sene basketbol bütçesi sene başında 35 milyon liraydı. Kur artışları, enflasyon ve yabancı oyuncuların maliyetleri nedeniyle bütçeyi 55 milyon liraya çıkardık. Bugüne kadar harcanan 52,5 milyon lira var ve ileriye yönelik de ödemeler var. Bunun 45 milyon lirasını dernek yönetimi, Yüksel Başkanımızın önderliğinde finanse etti. Kalan çok az kısmı sponsorlardan ve yayın gelirlerinden elde edildi; diğerleri dernek yönetim kurulu üyelerimizin kendi ceplerinden verdikleri paralardı.

Şimdi soruyorum, bu borcu mu ödeyelim yoksa bu yıl ligde oynamanın maliyeti olan 35 milyon lirayı daha mı bulalım? Yönetim kurulumuzda bu konuyu değerlendirdik ve artık bu fedakarlıkları yapamayacağımızı söyledik. Mayıs'tan bu yana sponsor arayışına girdik, ama maalesef yeterli desteği bulamadık. Belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu işi çözmeye çalıştık, ancak ekonominin durumu nedeniyle oradan da yeterli desteği bulamadık. İsim hakkını verelim ve basketbol Samsun'da kalsın dedik. Ciddi bir kurumla görüşmeler yapıldı, ancak son anda o da gerçekleşmedi. Bunun dışında cılız teklifler, 'buluruz, niye kapatıyoruz, veririz, konsorsiyum kurarız' gibi öneriler geldi, ama kimse somut bir çözüm sunmadı.

Şimdi sağda solda yazılıyor, çiziliyor, çok az da olsa 'basketbolu kapatıyor musunuz?' diye soruluyor. Hayır, basketbolu kapatmıyoruz. Sadece bu yıl lige katılmama kararı aldık. Önümüzdeki Ağustos ayında dernek yönetim kurulunun seçimi var. Eğer birileri çıkar ve bu basketbolu yapacağım derse, genel kurul delegesi de bu söylemlere oy verirse, yönetim olarak sizi seçtik derler ve seçilirlerse devam edilir, yapılır. Ancak bunu yapmıyorsunuz, süreci değerlendirmiyorsunuz. Sadece 'siz beceremediniz, yapamadınız, istifa edin, genel kurula gidin' diyorsunuz.

Şimdi net olarak söylüyorum, şu anki dernek yönetim kurulu belki de son yılların en başarılı dernek yönetimlerinden biridir. Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. yönetimiyle bu kadar iç içe olan bir yönetim olmadı. Buradan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi olarak 14-15 aydır çalışıyorlar ve çalışmaya da devam edecekler. Bizim genel kurul yapma gibi bir düşüncemiz yok. Olağan genel kurulumuz Ağustos 2025'te olacak. Şu anda net olan, lige katılmama kararıdır. Ağustos ayında genel kurul kimi tensip buyurur ve seçerse, basketbola devam etme hakları vardır" ifadelerini kullandı.

HABERLER